Vårklare staudebed !

Endelig er våren her, selv om den har vært litt grå og trist. Men hvis du titter litt under vissent løv i staude bedet, der har våren begynt sin reise. Nå har staudene begynt å komme med små skudd, de ligger godt bevart under det gamle fra i fjor. DSC 0887 DSC 0882

 

 

 

 

 

Nå er tiden inne for å få raket bort gammel løv, og klippe staudene helt ned. Gjør du det før det nye kommer opp, blir arbeidet så mye enklere.

I dag hadde jeg et lite "røsk" i egen hage, og der er det tydelig tegn på en god vår med masse blomsterglede.

 DSC 0889 DSC 0881  
DSC 0892

Jeg fant blant annet flere primula, som stod med "sprekkferdige" knopper, storknebb, marikåpe og storkonvall. Den stistnevnte bruker jeg alltid å være for sent ute til å ta bort gammelt fra sist sesong, og da blir det så vanskelig å få ryddet opp uten å knekke de nye skuddene. Men i år var jeg ekstra tidlig ute på akkurat det bedet.

Se hvem som dukket opp under dette løvet! En av mine favoritter, en veldig god bunndekker som er svært livssterk, Stor Marikåpe.

 DSC 0904

Skal en være ekstra grei med staudene, bør du legge på litt jord eller kukompost i bedet nå på våren, da er det lett å komme til, og det er bare å rake jorden utover.

 

Alle vi hagemennesker gleder oss voldsomt til våren, når alt kommer frem fra sin dvale. Primulaen står snart i blomst hos meg, og klatrehortensiaen har satt store blad-knupper som bare venter på litt varmere vær.

 DSC 0882  DSC 0911                                                    Da er det bare å komme seg ut og glede seg til resten !