Tips & Ideér
Nedgravde skatter........
Nå har høsten kommet til staudebedet, en god del planter har gjort sitt for i år og noen står på sitt flotteste nå. Kunsten er å alltid ha et i øyne fallende bed, uansett når i vekstsesongen vi befinner oss.
Høst Anemone i full prakt Utvalgte storknebb som blomstrer fra mai-juni og helt til frosten kommer.
På lag med naturen.....
Det hele begynte for noen år siden, på ettermiddagen en vårdag. Der ser jeg en kjøttmeis med en feit larve i nebbet på vei til fuglekassa for å mate ungene sine. Jeg stopper opp og tenker for meg selv, hva om denne larven inneholder noen kjemiske plantevernrester, hvordan går det med de små fugleungene da?
Oh knoll med din glede.......
I bestemors hage var disse vekstene ett selvfølge. Knoll-begonia og Georginer er de mest kjente. Det som er så spennende i denne blomsterverden, er at det stadig er noen som ønsker å utvikle og skape nye farger og former.
En Georgine i dag har så mange mulige farger, små og store blomster, grønne eller mørke blader, pompom form eller cactus blomst form, spraglete eller ensfarget. Valget er så utrolig stort. Og det fine med disse plantene er at man tar de opp til høsten og sparer de til neste år.
I flere familier går disse i arv!
Vårklare staudebed !
Endelig er våren her, selv om den har vært litt grå og trist. Men hvis du titter litt under vissent løv i staude bedet, der har våren begynt sin reise. Nå har staudene begynt å komme med små skudd, de ligger godt bevart under det gamle fra i fjor.
Blomstene og bia.............!!!!!!!
Når våren endelig kommer frem fra vinterens glemsel, solen begynner å varme godt for både mennesker og dyr, da kjenner vi at det er godt å leve!
På årets første "varme" dag var det plutselig yrende summing blandt påskeliljer og perleblomster på hagesenteret. Første dag de små beveget seg ut, var det godt at vi var i nærheten som hadde rikelig med blomster.